Avatar

Meno: Siegfried S. Bright
Funkcia: Čarodejník
Fakulta: Solarius
Rasa: Upír
Ročník: 0.
Vek: 22
Body: 0
Peniaze: 14972



~ Schopnosti ~

Levitácia ~ Expert
Metamorfomág ~ Expert
Premena na hmlu ~ Majster
Pyrokinéza ~ Expert
Regenerácia ~ Učeň
Telekinéza ~ Majster





Sophie Schwarz
(matka) - zosnulá





Sebastian Schwarz
(otec) - zosnulý




Severin Schwarz
(strýko) - zosnulý




Alexa B. Selvinski
(nevlastná sestra)



Charlize Bryce Bright
(adoptívna matka)






Na severe, v chladnom Nórsku, v období, keď bola príroda uprostred spánku sa neďaleko mesta Fredrikstad v menšom zasneženom rodinnom sídle rozliehal krik a plač. Patril jemu, alebo niekomu inému? A prečo vlastne niekto plakal? Bola to radostná chvíľa, na svet prichádzal nový člen starej nemeckej rodiny Schwarz.
Všade bola tma, no aj cez nikdy neotvorené oči spoznal, že bola iná. Mrazila. Prvé dúšky vzduchu rozliehajúce sa v jeho malých pľúcach boli.. iné.. sprvu boleli. Bol to pre neho nezvyk, dýchať sám. „Sieg,“ povedala a milo sa na neho usmiala. Dieťa nevedno prečo prestalo plakať.
Prešlo veľa dní v tejto tme, už si na ňu aj zvykol, bola pre neho samozrejmosťou. Spoločnosť mu robili akurát hlasy a dotyky, ktoré ho tešili a upokojovali. Hlas jeho matky obzvlášť. No o pár týždňov prišli zmeny, oči sa mu začali pomaly otvárať a spod viečok vykukli dve jasnozelené dúhovky. Videl toľko nových vecí! Tmavý svet nahradilo ostré svetlo a nespočetne veľa farieb. Konečne videl tváre ľudí, ktorí sa o neho celý čas starali. Mama, otec a po ich boku dokonca aj strýko. No ten nevyzeral veľmi šťastný, vlastné deti nemal a iné mu tiež neboli po chuti, preto sa v jeho blízkosti netrávil veľa času. Ale bol to dobrý človek.. vtedy.


A tak roky plynuli. Dieťa rástlo ako z vody, rodičia boli čím ďalej, tým šťastnejší. Od jeho narodenia uplynulo šesť rokov a žil si šťastný, pokojný, ničím nerušený detský život. Avšak nie všetko pekné trvá večne, jednu tichú zimnú noc sa všetko zmenilo. Po zasneženej cestičke kráčala smerom k sídlu osoba zahalená v plášti. Podišla bližšie, vytiahla prútik a vyriekla zaklínadlo. Strechou a oknami sídla prešli obrovské jazyky plameňov.
Malého Siega vytrhol zo sna neznámy hlas. „Bež!“ Pred očami mu vybuchlo okno a plamene začali oblizovať steny. Vyskočil z postele, ktorá po chvíli tiež vzbĺkla a utekal na chodbu. V hlave mu znelo len jedno stále opakujúce sa slovo „Bež!“ Zbehol po schodoch, ledva otvoril ťažké drevené dvere a vyšiel na zasnežený chodník pred sídlom, kde sa pošmykol a spadol na kolená. Zodvihol hlavu a pred sebou zbadal postavu celú zahalenú v čiernom tenkom plášti, mieriacu prútikom na sídlo. Preľakol sa, v očiach mal strach, ako ešte nikdy predtým, keď uvidel, ako z prútika vyliezajú plamene a primrzol na mieste. Z domu sa začali ozývať výkriky, v okne sa objavila horiaca postava. Bol to jeho otec, poznal to podľa dlhých horiacich rúk. Do očí sa mu vtlačili slzy. „Maličký..“ ozval sa k nemu ženský hlas a postava naň namierila prútik. V okamihu sa mu zahmlilo pred očami a dopadol doluznak na chladnú zem. Zobudil sa až ráno, keď bolo sídlo úplne vyhorené, vedľa seba našiel len mierne opitého strýka. V ten deň sa druhýkrát narodil.


Po požiari začal žiť u strýka v jeho malom dome. Bol psychicky na dne, vždy v noci mal pred očami horiaceho otca a kričiacu mamu. Obviňoval sa, že im nijak nepomohol. Niekedy to chcel proste vzdať, ukončiť to navždy, no túžba po pomste mu to nedovolila. Stále sa pýtal strýka, kde tá žena zmizla a ako to, že on žije. Mala ho na dosah ruky, no aj tak ho nechala žiť. Prečo? To bola jedna z otázok, ktorú jej chcel položiť, až ju nájde. A potom jej to vráti aj s úrokmi, sníval o tom, ako jej zničí všetko čo mala, podpáli ju ako ona jeho rodičov a nechá ju roztiecť sa v tom ohni. Strýko mu zakazoval akékoľvek pátranie po tej žene, čo ho viedlo k myšlienkam, že ju pozná. Keď sa ho na to pýtal, tak naňho len nakričal a poslal ho do izby. V tom lepšom prípade. V návale zlosti často utekal z domu, či už cez dvere, alebo cez okno a tak ho strýko začal zamykať.
Po roku začal strýko obnovovať vyhorené rodinné sídlo, najímal si muklov aj čarodejníkov z najbližšieho mesta Fredrikstad. Sídlo vyzeralo čoraz viac a viac ako predtým, no stále tam niečo chýbalo. Niekto..


Slnko už dávno zapadlo, on si pokojne vysedával v kresle a ceruzkou si kreslil na malý papier. Par čiarok sa mu nepodarilo, no nerobil si s tým ťažkú hlavu, len sa nad tým pousmial. Už dávno prišiel na čaro kreslenia, no čím bol starší, tým viac sa mu to páčilo. Zrazu začul z vonku hluk. Zdalo sa mu, že počuje strýkov hrubý hlas a v pozadí tenký smiech.
Dvere do domu sa vyvalili a dnu sa začal šíriť zápach rumu, potu a cigaretového smradu. 'Obvyklý strýkov návrat.' pomyslel si Sieg. Na chodbe sa ozval tenký hlas. Odložil ceruzku, papier a potichu prekĺzol na chodbu. Smrad bol čoraz silnejší. Pred sebou uvidel strýka a mladú ženu vo veľmi blízkom objatí. Žena sa na neho cez strýkovo plece pousmiala, žmurkla a znova sa začala venovať strýkovi. Rýchlo mu rozopínala košeľu jednou rukou a druhou mu zamierila do nohavíc. Strýko jej už dávno stihol roztrhať blúzku a rukou jej hladil prsia.
Malý chlapec ich bez jediného slovka zvedavo pozoroval spoza tmavého výklenku na chodbe a čoskoro spadli na zem ďalšie kusy oblečenia, až na nej visela len krátka sukňa. Strýko ju chytil za krk, oprel o stenu a rukou prenikol pod sukňu. Žena slastne vzdychla. Začal si rozopínať nohavice.
Chlapec všímajúc si strýkovu ruku na jej krku vybehol a zakričal. 'Nie!' rozliehalo sa po celom dome. Opitý strýko, ktorý mu doteraz nevenoval pozornosť sa k nemu obrátil a dal mu poriadnu facku. Chlapcovi sa zatočila hlava a spadol pod tlakom rany na podlahu. Ublížene sa zahľadel na strýka. Žena sa zaškerila, strýko ho chytil za golier, prehodil do jeho izby a zamkol dvere. Chlapec sa chytil za líce, kam mu uštedril facku, oprel sa o kraj postele. Spoza dverí počul len hlasite vzdychy, buchot a tlmene pleskanie tiel.


Deň jeho jedenástich narodenín sa mu zdal obyčajný, ako každý iný deň. Zase sa zobudil a bol doma sám. Strýko pomáhal pri rekonštrukcii sídla, alebo sa tak aspoň tváril. Vstal z postele, prešiel sa do kuchyne a na stole našiel lístok. Bolo tam strýkovým písmom „Vrátim sa večer.“ Odhodil lístok na stôl a šiel skontrolovať poštu. Pod dverami našiel obálku. Malú obálku a na nej tenké šikmé písmo. Belfirin.., to mu niečo hovorilo. Otvoril obálku a hneď prišiel na to, čo mu pripomína. Rodičia tú školu spomínali ešte keď bol malý. Čarodejnícku školu. Neveril vlastným očiam, bude čarodejník ako oni! „To sú moje najlepšie narodeniny!“ hovoril si. Už sa nevedel dočkať, kedy to niekomu povie. Jeho momentálne jedinej rodine, a teda strýkovi. Nadšene vyčkával až do neskorých nočných hodín, len aby mu ukázal obálku. Nervózne pozeral von oknom, či ho náhodou nezazrie, no nič nevidel. Len mesiac a oheň z krbu osvetľovali jeho tvár. Neprišiel. „Zase šiel piť, to sa dalo čakať,“ pomyslel si. Nechal otvorenú obálku na kraji stola dúfajúc, že sa na ňu strýko aspoň pozrie a šiel spať. Ráno našiel strýka sedieť v kresle s obálkou v zašpinených rukách. „Už bolo načase,“ povedal s úsmevom. No strýko myslel hlavne na to, ako sa ho zbaví. Bude tráviť v škole takmer celý rok a on bude mať konečne pokoj. „Mali by sme ti kúpiť veci..“ vstal, zobral mešec s niekoľkými veľkými mincami a viedol ho ku dverám..


Bol už pár dní na novej škole, no nikoho zatiaľ veľmi nepoznal. Učaroval mu však školský pozemok, na ktorý sa rád díval z okna izby, tak ho chcel viac preskúmať. Stretol tam jednu zaujímavú študentku, ktorá bola v rovnakom ročníku a našli spoločnú reč. Jej meno bolo Alexa. Po chvíli sa k nim pridala aj ďalšia, staršia študentka, Soley, ktorú zavalili otázkami o hodinách a profesoroch, ktorí ich čakajú. Tá im nadšene odpovedala. Hovorila im, ako to na škole chodí, o školskom pohári, či o skokanoch a iných trikoch, ako skôr ukončiť štúdium.

~~~

Zanedávno sa stretli znova, v knižnici, kde objavili neveľkú knihu plnú všelijakých rún a divných znakov. Ani jeden z nich netušil čo je tá kniha zač. Opýtali sa to profesorky. Tá si ju zobrala a odišla. Alex si odniesla z knižnice knihu o vlkolakoch a spolu so Sigim sa prešli. Ako vždy, Sigi bol zvedavý a chcel vedieť akú knihu si odniesla. Čím dlhšie odmietala, tým bol zvedavejší, až si ju nakoniec od nej uchmatol. „Vlkolaci?“ Alex sa na neho nahnevala, zobrala si knihu a odišla preč.

~~~

Pár dni na to sa stretnutie zopakovalo. V menšom pube vo Witchwoode, volal sa U šialenej čarodejnice. Ako práve zistil, chcela sa mu ísť ospravedlniť. No to vôbec nemusela. Zobral jej vtedy knihu a správal sa ako blbec. On by sa mal ospravedlniť. Zbadal, že má tu knihu znovu pri sebe a tentoraz sa jej opýtal, či si ju môže pozrieť. Dovolila mu to. Po prezretí jej ju vrátil a začal vyzvedať, prečo ju tak zaujímajú a či pozná nejakého aspoň z počutia. Priznala sa, že jej mama vraj nejakých poznala a tak sa rozhovor zvrtol na tému rodina. Čas ubehol rýchlo a keď si Alex odkašľala a ukázala k hodinám, zistil, že by sa už mali vrátiť do školy. Pri odchode z čarodejnice si do nej ešte rýpol. „Rovno do hradu, alebo sa ešte niekde zastavíme?“ no vražedný pohľad Alexy mu dal okamžitú odpoveď.

~~~

Po dlhšom skúmaní knihy a samozrejme naliehaní študentov sa profesorka rozhodla, že im prezradí, čo to vlastne našli. Zavolala si ich po hodine čarovania, najskôr na nich bola prísna a potrestala ich, Sigiho a Alexu za včerajší neskorý príchod, no potom im dala nápovedu. Bol to denník, ktorý vytvoril nejaký mocný čarodejník.
Blížil sa koniec roka a tak sa radšej zameral na písanie úloh a nie na vyzvedanie ohľadom denníka, no jednu úlohu spraviť nevedel. Alebo sa mu to jednoducho nechcelo. Predsa len bol to lenivec od prírody a lettersológia mu nebola práve po chuti. Pred termínom nechal v klubovni veľkú kopu pokrčených pergamenov, jednoducho sa na to vykašľal. Dúfal, že ostatné predmety mu zaistia prechod ročníkom.
Opäť sa k profesorke po čase vrátili, po konci roka a boli odhodlaní zistiť čo pred nimi tak tají. Bol to denník, to už vedeli, veľkého čarodejníka či čarodejníčku si tiež našli, už len zistiť pravdu. Nakoniec im to profesorka prezradila. Bol to Tierrin denník, vybral si ich troch – Sigiho, Alexu a Soley, aby ho strážili a dovolil im nahliadnuť do neho.

~~~

Prázdniny strávil chvíľu v Nórsku, no čo najskôr sa vrátil naspäť do školy. Neznášal to tam, so strýkom sa už nemohli viac zniesť, preto sa rozhodol, že domov sa už nebude vracať. Počkal až začne školský rok, no tento už nebol pokojný ako minulý. Alexu prišla pri ich stretnutí pri škole navštíviť matka. Tá, ktorá vraj poznala vlkolakov. Volala sa Chloë. Sprvu ju nespoznal, veď nemal ani ako, no jej poznámka o pozdravení vlastnej matky mu vytiahla spomienku na dávnejší rozhovor s Alexou. Nehovorila mu, že žije vo witchwoode. Chloe utrúsila pár urážlivých poznámok, no Sieg sa bránil. Možno očakával aj nejakú podporu od Alex, ktovie, no z jej úst vyšlo len „Uteč...musíš utiecť. Okamžite!“ V očiach sa jej leskli slzy a jej matka začala blázniť už len z pohľadu na mesiac. Videl ako sa premenila a aby ju dostal od Alexy hodil po nej ďalekohľad. Úspešne trafil, no odmena mu bol akurát doškrabaný hrudník od vlkolačích pazúrov. Alex ju odlákala k sebe a Sieg neschopný pohybu videl, ako mu uteká. Lesom sa ozval výkrik.

~~~

Alex sa stala vlkolakom, po mesiaci prekonala svoju prvú premenu, pri ktorej bol znova prítomný on a Chloe. Podarilo sa mu utiecť pred Alex premenenej na vlkolaka a to bolo asi jeho jediné šťastie. Chloe síce bola vlkolak tiež, ale tá sa vedela ovládať. Čo sa o Alex nedalo povedať.
Na konci roka už mal samé V-čka a napriek tomu, že sa už domov vrátiť nechcel, niečo ho tam ťahalo. Nejaký pocit. Možno ľútosť nad strýkom, možno túžba po rodine, ktorú Alex získala, keď si ju adoptovala rodina Selvinski. Keď sa vrátil na prázdniny domov, mal chuť otočiť sa vo dverách a odísť, no chcel to ešte aspoň raz skúsiť.
Strýko sa jedno ráno vybral skontrolovať rekonštrukciu sídla a Sieg sa doma jednak nudil a jednak sa už blížil začiatok školského roka, tak si začal baliť veci a pripravovať sa na odchod. Zbalený, oblečený vybral sa ešte pozrieť na sídlo, kde zomreli jeho rodičia. Čo tam však uvidel ho nesmierne zaskočilo. Chloe! A jeho strýko Severin! Poznali sa, to mu bolo jasné už len z ich rozhovoru, no slová ktoré vypadli obom z úst tie boli vskutku zaujímavé. Jeho otec bol neverný. Mal vzťah s Chloe a dokonca aj dieťa. Vtedy mu to došlo. Alex svojho otca nepoznala a matka ju dala do domova. Pocity ktoré cítil nevedel veľmi dobre opísať. Hnev na strýka, otca, celú rodinu a Chloe a zároveň radosť, že našiel súrodenca.. sestru.
Nechal Chloe, nech sa vyriadi na strýkovi, ukradol mu jeho prútik a za trest mu zamkol jeho vlastný dom kúzlom, zobral si svoje veci a prešiel sa do blízkeho mesta, kde sa cez kozub dostal do Belfirinskej klubovne. Konečne doma.. vzdychol si a utekal si zložiť veci.

~~~

Nový rok, nové veci. A tak aj bolo. Povedal Alex o stretnutí Chloe a Severina, o tom že sú súrodenci a nakoniec sa tomu aj potešila. No tá radosť netrvala večne. Jeden večer si vyšiel von, kde narazil aj na Naysu a Soley. Všetko by sa zdalo fajn, keby na oblohu nevykukol mesiac v splne a za nimi by nebežala Alex premenená na vlkolaka. Snažil sa ju zastaviť kúzlami, no pohrýzla Soley. Podarilo sa im ujsť, no nie nadlho. V dome, v ktorom sa ukryli nastal výbuch, všade bol oheň a začali padať trámy. Ostal tam len tak zakliesnený, ani sa nebrániac vlastnej smrti. No tá prišla ruku v ruke s novým životom, ktorý mu vdýchla profesorka Charlize Bryce Bright. Stal sa z neho upír.

~~~

Pár dni v novom tele objavoval svoje rozvinuté schopnosti, ako veľkú silu, rýchlosť no aj nepretržitú túžbu po krvi. Pokúsil sa zdemolovať izbu, v ktorej zatiaľ býval, no skrotila ho profesorka. Začal žiť na sáčkoch s krvou. Chcel vedieť čo sa stalo tú noc, no tajila mu to. Chcel vidieť Soley nažive a svoju sestru pri sebe. No ako sa ukázalo, mohol mať iba jedno.
Netrvalo dlho a prišla ho vyhľadať Alex, prespala u profesorky a úplne mu tým vylepšila náladu. Pri raňajkách sa s profesorkou trochu poškriepili, no to sa takmer ihneď urovnalo, len Sieg priznal svoje chyby. Profesorka mu ukázala, ako má používať svoj čuch a rozoznávať pachy, aby sa mohol vyhnúť ľuďom a iným lákavým tvorom. Dovolila mu aj vychádzky.
V deň jeho prvej bol znovu s Alex a mierili do lesa, kde samozrejme nemal nikto byť, no nebola by to ona, ak by sa niekam nezaplietla. Naysa.. bola rovnaká ako Soley. Mal chuť skočiť po nej a roztrhať jej hrdlo, keď ucítil jej pach. Našťastie ju zachránila Alex, no za akú cenu? Sama sa porezala, aby ho od nej odlákala. Keď už vypil z jej zápästia príliš krvi, začala panikáriť a uhryzla ho. Ako človeku by mu to možno neublížilo, keďže nebola premenená, no ako upírovi..

~~~

Stal sa z neho na krátku dobu invalid a spolu s Alex sa uchýlili do domu po Seliwien. Tá už dávnejšie zomrela. Prečkali tam noc, kde mu Alex znovu dala napiť svojej krvi a ráno, kde mu doniesla trochu zvieracej. Vedel, že jediný človek, ktorý mu dokáže pomôcť je profesorka Bright, no bál sa jej reakcie. Spolu s Alex sa však rozhodli, že pre neho bude najlepšie, ak sa tam vydajú.

~~~

Za pár dní ho prišiel navštíviť strýko. No nie s práve slušným úmyslom. Doniesol mu otcov denník, ktorý odhaľoval celú jeho minulosť a taktiež sa prišiel pomstiť za to, že mu zobral domov. Pri dome sa ukázala aj Alexa a s úmyslom ochrániť brata veľmi nepochodila. Udrela síce Severina, no on jej to vrátil hneď dvakrát kopancom do brucha a odmiestnil sa.
Jeho ďalšia návšteva bola hneď ráno po splne. Pokúsil sa Alex znásilniť, no vďaka Sigiho zásahu to nezašlo až tak ďaleko. Otrhaná a bezbranná Alex chúliaca sa v machu, kam ju Severin hodil mu vtlačila slzy do očí. Zobral ju do náručia a odniesol do Seliwieninho domu. Keď sa jej podarilo zaspať bol len a len rád a doprial si taktiež trochu oddychu. Prebudil ho len pach čerstvej krvi šíriaci sa z kúpeľne. Vyrazil dvere a obraz, ktorý sa mu naskytol mu takmer vyrazil oči. Vytiahol Alex s podrezaným zápästím z vody a začal jej okamžite zastavovať krvácanie.
Podarilo sa mu ju zachrániť, no ani na druhý deň sa nechcela vzdať možnosti na smrť. Zahnala sa po ňom dýkou a vtedy objavil svoju novú schopnosť. Vedel sa zmeniť na hmlu. Keď sa konečne premenil späť na upíra, chytil ju za dýku. Nečakal, že sa bude Alex brániť, o to viac ho prekvapili jeho zakrvavené ruky. Vylepil jej facku, ktorou ju ukľudnil a z dýky jej spravil chuchvalec železa.

~~~

Zamilovali sa do seba aj keď vedeli, že to nie je práve vhodné, no neprekážalo im to. Skúškou pre nich bol aj Alexin súd a trest, no aj to prekonali. Nadišiel nový rok, posledný na škole a Alex prišla z väzenia iná, no nevedel stále zistiť, prečo. Až raz, keď ju znova uvidel, ako si reže zápästie. Alexa prišla na chuť sebapoškodzovaniu.


Ocenenia

OcenenieOcenenie
OcenenieOcenenie
OcenenieOcenenie


Inventár

Vstup do školy

Nick:
Heslo:



Zatvor