Avatar

Meno: Tanja Liahh Larsen
Funkcia: Prefekt
Fakulta: Lunarius
Rasa: Démon
Ročník: 3.
Vek: 5
Body: 0
Peniaze: 1720

popis/




India


Kurtizány sa pripravovali na večer. Bol to deň ako každý, keď sa medzi nimi rozniesla správa o zvláštnej návšteve. Všetky boli nadšené, konečne prišiel niekto nový a vraj zvláštny. Ani najstaršie takých ešte nevideli. Do Indie chodilo dosť turistov a návštevníkov hlavne kvôli ich remeslu, veď to bola kolíska milovania. Ale do ich mestečka nechodilo veľa ľudí. Skoro všetky kurtizány sa začali pripravovať ešte viac, len Liahh to nenadchlo. Bola ešte mladá, mala len 16 rokov. Pripravila sa tak, ako doteraz stále.
Všetky vošli do baru a prešli k svojim zvyčajným miestam. Začala hrať povznášajúca hudba. Liahh sa dostala do svojho zvyčajného tranzu a začala tancovať. Po celé dve hodiny, keď vkuse tancovala, robila akrobatické, ale zmyselné kúsky, na sebe cítila pár očí, ktorý ju spaľoval. Skončili. Ku niektorým kurtizánam sa vybrali ich typický, každonočný spoločníci. Liahh sa ako stále vybrala dozadu, už bola zvyknutá, že ju si nikto nevybral. Nebola z dievčat najkrajšia, ale mala svoje čaro, ktoré si uvedomoval málokto.
Tentoraz to bolo inak. Neznámy, o ktorom sa predtým rozprávali ostatné, sa k nej pristavil a ju akoby zhypnotizovalo. Liahh stačil jediný pohľad do jeho očí a odviedla ho do miestnosti určenej pre ňu. Áno, tam sa stalo to, k čomu bola vychovávaná. Potom on zaspal a ona ušla. Ako by to mala stále urobiť.


- o tri mesiace neskôr –
„Liahh, vieš, že mu to musíš oznámiť. Také sú pravidlá,“ dohovárala jej najstaršia kurtizána, vlastníčka baru. Nebolo to prvýkrát. Odkedy zistili, že otehotnela, presviedčali ju už veľa ráz. Liahh sa bála napísať mu, nemusel to pochopiť. V Indii to chápali. Urobil si decko - staraj sa oň. No nakoniec mu napísala. Krátko a jasne. Kurtizánam ukázala papierik z pošty, ale list naozaj neodoslala, bála sa ho. Bála sa Eddarda Larsena, ako sa napísal do listiny.

- o šesť mesiacov neskôr –
„Ste šťastná mamička nádherného dievčatka!“ povedala Liahh sestrička na pôrodnom oddelení. „Aké jej dáte meno?“ vypytovala sa ďalej a podala jej malý batôžtek. Hneď ako ho zobrala do rúk, pocítila ľahučké iskrenie a spaľovanie. Ako z očí jej otca.
. „Tanja Liahh Larsen.“ Odpovedala sestričke Liahh a tá na ňu oči vyočila. Nezvyčajné meno na Indiu. . „Po otcovi,“ dodala.

Malá Tanja Liahh, ktorej ľudia hovorili Tália, rástla v pokoji. Liahh sa stále venovala práci kurtizány, no na malú Tali nedala dopustiť a snažila sa, aby bola šťastná a spokojná. A dieťa také aj bolo. Veselej, šibalskej povahy, no stále vedela, kedy je dosť. Už ako maličká mala obrovský cit, čo je dobré a čo zlé, ale niekedy aj napriek citu niečo vyviedla. Ako to už napokon malé deti robia. Bola milovaná, zrejme každým z mestečka. Až do jedného monzúnového dňa...

„Tali! Kam to bežíš!“ kričala na malú čerstvo štvorročnú Tajnu Liahh jej matka Liahh. Bol monzún, dul silný vietor a padali také kvapky vody ako päste. Matka sa bála, no dcéra nedbala a bežala ďalej. Bola celá premoknutá, no jej to nevadilo. Videla len ako jej milované mačiatko uteká niekam ďaleko. Prebehla cez cestu, na jej obrovské šťastie nešlo ani jedno auto. Na druhej strane cesty, kde už Liahh dovidela len s ťažkosťami sa ale niečo stalo. Na jej malú Tanju Liahh sa skoro zrútil strom, no zabránilo tomu niečo nadprirodzené. Keď strom padal, oprel sa doňho silný vietor a ten mu zmenil smer pádu. Liahh v tej chvíli skoro zamrela, ale držala sa na nohách, veď dcérka ju potrebuje. Malá Tali sa k nej vrátila s mačaťom v náručí a s pyšným úsmevom jej povedala:
. „Videla si mama? To ja...“ .
. „Netáraj,“ zahriakla ju prestrašená kurtizána.
. „Naozaj. Aha, pozri,“ povedala jej a hodila mača k zemi. To ale nedopadlo. Levitovalo nad zemou len vďaka sile Tanji Liahh.
. „Si rovnaká ako tvoj otec. Cítila som to už vtedy...“ povedala slabým hlasom Liahh, pozrela svojej dcére do modrých očí, z ktorých teraz išla sila, vylietavali z nich neviditeľné silné náboje. Liahh to už nevydržala. Spadla a zavrela oči. Už ich nikdy neotvorila.


A tak bola malá Tanja Liahh posadená na lietadlo s listom od starej kurtizány. Letela za človekom, ktorého nikto poriadne nepoznal. O ktorom vedela len to, že je jej otec. Letela za Eddardom Larsenom.



Família


popis/

Milovaná mamička
Liahh
Nech odpočíva v pokoji.

Ocenenia

OcenenieOcenenie


Inventár

Vstup do školy

Nick:
Heslo:



Zatvor