Avatar

Meno: Maya S. Morozov
Funkcia: Prefekt
Fakulta: Solarius
Rasa: Človek
Ročník: 5.
Vek: 14
Body: 0
Peniaze: 2048










..and the story begins..








Svet, ktorý poznáme je len začiatkom všetkého. Miesto, kde začneme dýchať, aby sme dodýchať mohli spokojne, lebo sme spoznali zmysel života. Ale..je to všetko? Je len jeden? Život či svet.. Nie. Je to len jedna možnosť. Pre obyčajných ľudí viac ako dosť.. Ale pre niekoho možno nie. Niekto chce spoznávať iné svety, chce začínať nové životy a staré nechávať zapadať prachom.. A niekedy sa nám nové možnosti ponúkajú samé. Takto to bolo aj v prípade Mayi. Žiť úbohý život v skvelom svete alebo žiť skvelý život v svete, ktorý je úplne nanič? Pre päťročné dievčatko nebola voľba ťažká. Preto Maya prekročila prah oddeľujúci dva svety - aby mohla prežiť to najvzrušujúcejšie vo svojom živote - život.




..I will give you my life for a sugar..



Tie najväčšie veci sa stávajú v obyčajné dni. Sillmarion práve taký jeden deň zažíval. Trhy sa ozývali vravou, cesty zas kolesami kočov, ktoré ledva zvládali výmole..A Maya sa preplietala davom občas prehodiac smerom k obchodníkom nejaké to "prosím", dúfajúc pri tom, že sa niekto zľutuje a podaruje jej niečo, čo by mohla nazvať večerou. Nič také sa však dnes nedialo. Smutná Maya teda šuchtajúc nôžkami v otrhaných červených topánkach, víriac pri tom kúdol prachu, odišla z trhu a namierila si to na lúku. Schúlila sa k jednému z kríkov, ktorého tieň ju príjemne chladil až kým na pár hodín nezaspala. Keď sa zobudila, tak slnko už zďaleka nebolo tak vysoko na oblohe a občas pocítila v tvári jemný vánok.. S úsmevom, neuvedomujúc si, že už vlastne tretí deň nič nezjedla sa vybrala..niekam. Aké bolo jej prekvapenie, keď niekoho zbadala! V Sillmarione totižto akonáhle skončili trhy, nebolo vidno ani živej duše..a hľa! S úsmevom podišla k tej osobe, netušiac ako jej zmení život. Ale obľúbila si ju na prvý pohľad.. Popustiac uzdu svojej roztopašnosti si od nej ostýchavo vypýtala buchtu a aké bolo jej prekvapenie, keď sa dočkala poriadnej nádielky cukru! Mayi nikdy nemizol úsmev z pier, takže sa usmievala ako vždy, ale nebolo to ako vždy. So záujmom počúvala Anushku ako rozpráva o jej svete. Nevedela, že existuje okrem Sillmarionu iný svet.. ale presvedčila sa, keď Anushka so zacukrovaným kabátom od Mayiných úst a s prísľubom návratu zmizla v bráne medzi svetmi, ktorá odvtedy Mayi nedala spávať..







Čas plynie rôzne. Najmä v rôznych svetoch.. v Sillmarione tiež. Preto to chvíľu trvalo a Maya už strácala nádej, ale napokon sa záhadná Anuška zjavila, spolu s portálom. Od jej poslednej návštevy sa Maya od toho miesta skoro nepohla. Z malého stromčeka opodiaľ sa stal zatiaľ mladý strom, ale Mayi nenarástli vlasy ani o centimeter. Tentoraz už pevne rozhodnutá prikývla Anuška na jej otázku..alebo skôr prosbu. Nebolo to vôbec ľahké, aj keď sa zdá. Napriek tomu, že Maya v Sillmarione nemala rodinu, nemala priateľov ani známych, jedlo zháňala len veľmi ťažko a už roky sa nedostala k novému oblečeniu.. napriek tomu to vyžadovalo veľa odvahy opustiť známy svet a vykročiť do neznáma. No toto malé hnedovlasé dievčatko našlo v sebe túto odvahu a v jej srdci zahorel malý plamienok náklonnosti k osobe, ktorá ju povolávala preč. A tak sa nechala zabaliť do kabáta, ktorý stihla zašpiniť svojimi zacukrovanými ústami, chytila Anušku za ruku a prekročila prah svet, aby uzrela jeden z tých, ktoré ešte nepoznala...



..The future starts today, not tomorrow..



Anuškin svet síce nebol taký malebný ako Sillmarion, ale mal pre Mayu oveľa väčšie čaro. Dokázala dlhé hodiny sedieť za oknom a rátať padajúce vločky snehu, ktoré videla prvý raz v živote. Bosá ich vyskúšala a tancovala na zasneženej zemi. V Sillmarione zima nebývala. Veľa vecí pre ňu bolo nových, nepoznaných. Zo začiatku si nevedela zvyknúť na dostatok jedla. Zdalo sa jej to také neskutočné.. a na ľudí, ktorí boli všade.. Sillmarion bol šíry kraj, ale obývaný len kde tu, nežilo tam veľa ľudí. Tu ich stretávala dennodenne, rôznych, úžasných.. Zamilovala si to tu. Nevedela si predstaviť už život bez Anušky a aká bola jej radosť, keď jedného dňa jej Anuška povedala, že ju už oficiálne môže volať mama, lebo im schválili adopciu. Maya tak úplne neplánovane nadobudla rodinu a domov. Veci, čo nikdy nemala. Trápila ju len jediná vec. V tomto svete nerástla. Bola stále malé päť či šesťročné dievčatko, ktoré málokto bral vážne aj keď mala na svoj vek veľmi múdre reči. Zdôverila sa s tým mame a naozaj.. dočkala sa pochopenia. Spolu naplánovali chvíľkový návrat do jej sveta, aby mohla vyrásť konečne na taký vek, aby mohla začať chodiť do školy. Mama sa síce bála, že Maya sa jej už nevráti, ale o to naozaj nemusela mať strach.







Návrat do starého sveta by bol naozaj nostalgický..alebo by aspoň mal byť, niekto by to čakal. Ale Maya mala oveľa lepšie a krajšie spomienky na Witchwood a Belfirin ako na Sillmarion a jeho krásne, no pusté pobrežia a lúky. Táto návšteva bola len účelná. Dohodli sa s Anuškou, že tam pobudne päť dní. Mama ju čakala pri strome odkiaľ si ju vzala, tam kde sa portál objavil prvýkrát. Strom už bol mohutný, košatý... Maya sa vrátila zrovna v čase trhov, takže sa zdržiavala tam, aby sa dostala k jedlu, ktoré si nosila k veľkej skale na pobreží mora a jedla pri západe slnka odpočítavajúc dni za koľko sa vráti k mame. No cestou nazad sa jej nechtiac podarilo zablúdiť. A vzdialenosti v Sillmarione sú takisto väčšie ako v novom svete. Trvalo jej ďalšie dva dni, kým konečne zbadala vysoký listnatý strom, ktorý jej poskytol prísľub návratu domov. Rozbehla sa. Bosá. Z topánok vyrástla. Sukňa, ktorú mala po zem jej teraz siahala kúsok nad kolená a ledva ju zapla. Bielu košieľku si musela zviazať na uzol nad bruškom, bola jej už krátka, ale nemohla chodiť bez nej, lebo jej pomaly, ale isto začali rásť aj prsia. Padla mame do objatia netrpezlivo čakajúc na jej reakciu, ohodnotenie. Nevidela sa, za celých tých 7 dní, ktoré znamenali vlastne 7 rokov sa nevidela. Mamino prekvapenie ju na jednej strane potešilo, na druhej strane sa zľakla, ale napokon zistila, že je všetko v poriadku a konečne sa spolu vybrali domov. Od nového školského roka sa Maya stala hrdou študentkou a vďaka svojej snahe aj prefektkou fakulty Solarius. Opäť išlo všetko ako malo ísť.









*..she gave me a new life..*





*..crazy godmother better than nothing..*


Ocenenia

OcenenieOcenenie
OcenenieOcenenie
Ocenenie


Inventár

Vstup do školy

Nick:
Heslo:



Zatvor